субота, 18 жовтня 2014 р.

Як зберігати зимовий / літній гідрокостюм

 Холод дає про себе знати. Поруч із повсякденним одягом, пора готувати зимовий гідрокостюм для нирялок. Літній, в свою чергу, треба підготувати до зимової відпустки.
При таких рухах виникають питання. Як підготувати літній гідрокостюм до зими, та як оживити зимовий після літньої сплячки.
Почну з підготовки зимового до сезону. 

На перший погляд - вдягнув і пішов пірнати. Насправді, якщо ви дбаєте про спорядження і комфорт, варто пройти певну процедуру. Тим більше вона - дуже проста. Перед першим виходом, треба замочити костюм протягом 1-2 годин у теплій воді. Вона поверне йому еластичність, яка могла втратитися за літній час.
З зимовим розібралися. Тепер поговоримо про літній, який йде на канікули.
Серед безлічі способів я користуюся описаним нижче, так як він, для моїх умов добре підходить.
Для збереження початкових якостей неопрену вам треба постаратися досягти наступного. Не допустити потрапляння ультрафіолету. Мінімальний перепад температур (не критично). Утримати стабільну вологість. Не покласти зверху гантелю. От і все. 
Опишу свою процедуру. Може комусь знадобиться. Перед "консервацією" костюму, вимиваю його та просушую (порошки, і антибактеріальні засоби не використовую). Після цього, поміщаю окремо куртку і штани в індивідуальні пакети (сміттєві, на 240 л.). Відтягую повітря, без фанатизму. кінчик пакета замотую фінансовою гумкою. Пакети поміщаю в ніші під ліжком. Якщо таких ніш нема, то можна просто під ліжко, або де інде. Звичайно, так, щоб на ваш костюм хтось не міг намостити ще щось. Поліетиленовий чорний пакет з мінімальною кількістю повітря в середині, не дає доступу світлу, тримає сталу вологість, .... Звісно, при розміщенні пакетів, треба пересвідчитися щоб не створилося зайвих складок. Намацати можна навіть не розкриваючи мішки.
Все.     

Немає коментарів:

Дописати коментар